5 steg till säker och bra förvaring

5 steg till säker och bra förvaring

Underlätta din flytt med 5 enkla tips

Säker och bra förvaring hos Novcon Minilager i Helsingborg.

Att packa ner ett hem och flytta resulterar många gånger i mer jobb än räknat med. Det är lådor som skall till olika ställen, teknik som skall monteras upp och ner och ömtåliga prylar som skall förflyttas säkert. Genom att hyra ett förråd underlättar du flytten och får möjlighet att skapa ordentlig struktur i ditt nya hem oavsett storlek. Här har vi listat fem tips inför din förvaring som kan vara värdefulla att läsa innan du sätter igång att packa ner och organisera dina saker. Lycka till!

1. Införskaffa rätt material från start

Genom att investera i rätt material inför din packning sparar du både tid och skapar ordning. Se till att du har lådor i rätt storlek, markeringspennor och tejp. Fundera också på vilken typ av skyddsmaterial som du behöver för att ge dina saker bäst skydd. En bra start är att inskaffa stora soppåsar och passande skyddsplast. Gör dig själv en tjänst och se till att du har allt du behöver nära till hands redan innan du påbörjar packningen.

2. Utnyttja all förvaringskapacitet

Använd kvadratmetrarna i ditt förråd maximalt genom att utnyttja platsen i kylskåp eller byråer. Ömtåligt porslin kan med fördel viras in i överblivna textiler och placeras inuti dina möbler. Det ger dina grejer ett naturligt skydd samtidigt som du sparar värdefull plats.

3. Skydda dina möbler med plastfolie

Avancerade skyddsmaterial i all ära men vanlig plastfolie fyller för det mesta samma funktion. Bunkra upp med ett par paket och vira runt dina ömtåliga möbler för att slippa tråkiga märken under flyttens gång. Det gör dessutom att lådor och luckor stannar på plats när ni bär byråer eller skåp.

4. Markera, markera, markera

Att märka dina flyttkartonger är nödvändigt för att skapa struktur bland alla saker. Vid en flytt märks kartongerna med fördel på sidan men vid magasinering i förråd kan det vara bra att även markera ovanpå. Vilken sida som är uppåt av lådan märker du enkelt genom att rita en pil på kartongen. Glöm inte att även märka mindre påsar med skruv eller kablar. Det är en liten ansträngning när du packar jämfört när du snabbt behöver rätt skruv i framtiden.

5. Töm eventuella bränsletankar

Planerar du att magasinera gräsklippare eller lövblåsare? Se till att tömma bränsletankarna innan du ställer in dem i ditt förråd. Andra saker som du förvarar i ditt förråd kan lätt upp den fräna lukten från bränsle som är svår att få bort. Dessutom är det en billig försäkring av dina grejer vid ett eventuellt läckage.

Lycka till med din magasinering och välkommen att hyra minilager eller förråd hos oss på Novcon Minilager i Helsingborg.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.